Detox Formule: is het effectief? | Makkelijk Afvallen

Wat is de Detox Formule en is het effectief?

By on 11 juli 2017
Leestijd: 4 minuten

detox formule

Is de Detox Formule effectief?

Detoxen is een manier om de ‘binnenkant’ van je lichaam te reinigen en jezelf zo te ontgiften. Dit kun je onder andere doen door een tijdje minder helemaal geen vast voedsel meer te eten.

Maar er zijn ook bepaalde merken detoxpillen op de markt die je kunnen helpen bij het detoxen van je lichaam. De Detox Formule is er daar een van. Maar wat is de Detox Formule precies en is het effectief?

Wat is detoxen?

Zoals je ook in ons uitgebreide artikel over detoxen kunt lezen, is detoxen een manier om je lichaam te ontgiften.

Door ons voedsel, uitlaatgassen en verzorgingsproducten krijgen we dagelijks gifstoffen binnen in ons lichaam. Van nature kan ons lichaam deze gifstoffen zelf reinigen. Maar als we te veel van deze gifstoffen binnenkrijgen, gaan ze zich ophopen.

Met klachten als vermoeidheid en overgewicht als resultaat..

Door een detoxkuur, zoals de sapkuur of het vastendieet, neem je de tijd om je lichaam te ontdoen van deze stoffen om jezelf weer gezond en stralend te laten zijn.

Wat is de Detox Formule?

In principe doe je detoxen op de natuurlijke manier. Je hebt er niet veel meer voor nodig dan een goed detoxplan en gezonde voeding.

Er zijn echter ook een aantal producten op de markt die je zouden helpen bij het detoxen. Een van die producten is de Detox Formule. Dit is een potje met capsules die bestaan uit natuurlijke ingrediënten en werken als afslankmiddel.

Deze natuurlijke ingrediënten zijn onder andere anijszaad, cranberry en zoethout.

Je kunt de afslankpillen kopen voor ongeveer €60 euro per potje.

detox formule

Bron foto: www.detoxformule.nl

Detox Formule effectief?

Tja, is de Detox Formule effectief? Wij hebben hier zo onze twijfels over. Van de website van Detox Formule (www.detoxformule.nl) worden we niet veel wijzer. Er wordt weinig informatie gegeven over het product zelf en van wetenschappelijke onderbouwing is helemaal geen sprake.

De natuurlijke ingrediënten in de capsules zouden de spijsvertering bevorderen. En inderdaad, deze ingrediënten (anijszaad, cranberry en zoethout) hebben het kenmerk dat ze bevorderend werken voor de spijsvertering.

Wat dat betreft klopt het wat de Detox Formule beweert.

1. Detoxpillen alleen niet voldoende

Maar in dat geval zijn de pillen alleen niet voldoende om het lichaam te ontgiften. Als je deze pillen namelijk slikt maar tegelijkertijd ongezond blijft eten, dan gebeurt er alsnog niks in je lichaam.

Het is dus belangrijk dat je ook gezonder gaat eten als je extra supplementen neemt. Drink dus veel water en laat alcohol en koffie staan. Eet daarnaast veel rauwe groenten en ingrediënten met een ontgiftende werking zoals gember en koriander.

Kijk voor meer ideeën in ons artikel met 29 effectieve detox tips.  

2. Waarom een duur potje kopen?

En waarom zou je eigenlijk een duur potje kopen als je ook zelf de stoffen die erin zit kunt nemen? Verwerk bijvoorbeeld cranberry en anijszaad in je gerechten of maak er een lekkere smoothie mee en neem daarnaast af en toe een goede detox kuur.

Meer kruiden en ingrediënten met ontgiftende eigenschappen:

 • Koriander: ontgiftende werking
 • Peterselie: vooral goed voor de nieren
 • Kurkuma: ontstekingsremmende werking
 • Citroensap: ontgiftende werking
 • Zwarte peper: vooral goed voor je lever

Met andere woorden: ga voor puur!

Nadelen detoxen

Zitten er eigenlijk ook nadelen aan detoxen? Helaas wel ja!

Detoxen kan namelijk best heftig en zwaar zijn. Bij het volgen van een detox kuur vraag je behoorlijk wat van je lichaam. Je eet een periode helemaal geen vast voedsel meer, waardoor je je lichaam een tijdje onder druk zet. Hierdoor kunnen er ontgiftingsverschijnselen als hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ontstaan.

Daarnaast is detoxen maar voor even. Het is geen blijvende oplossing, want je doet het slechts een korte periode. Daarom raden we je aan om de bron aan te pakken. Door te detoxen reinig je je lichaam van zuren en afvalstoffen. Zorg er dus voor dat deze zuren en afvalstoffen al niet in je lichaam komen!

Dit kan door gezond en koolhydraatarm te eten. Als je dagelijks gezond eet, dan heb je ook minder snel een detox kuur nodig! Wil je hier meer over weten? Bekijk dan eens ons koolhydraatarm 50 dagen programma!

Heb jij al eens gebruikgemaakt van Detox Formule? Vertel ons meer over jouw ervaringen!

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

One Comment

 1. Yassine Bouchra

  6 augustus 2019at23:07

  Goeienavond,

  Ik zou graag nog 1 detox formule willen kopen!
  Waar kan dat?

  Met vriendelijke groet,
  Yassine

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *