Afvallen lukt niet omdat je heel snel weer aankomt? » Makkelijk Afvallen

Afvallen lukt niet omdat je heel snel weer aankomt?

By on 29 september 2017

snel aankomen afvallen lukt niet

Als het afvallen niet lukt, dan levert dat natuurlijk een hoop frustratie op. Er zijn verschillende oorzaken waardoor het afvallen niet lukt. In deze blog gaan we in op snel weer aankomen.

Heb jij soms ook het idee dat je veel sneller aankomt dan andere vrouwen? Misschien herken je dit wel: De hele week eet je gezond en let je heel erg op wat je eet. Vervolgens komt het weekend eraan en ja, je wil toch blijven genieten van een lekker hapje en een drankje. Maar na het weekend ben je weer terug bij af. Alles zit er zo weer aan… Super frustrerend is dit natuurlijk, vind je ook niet?

Hoe zou dit toch komen? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan en ontdekten dat de kans groot is dat je insuline hormoon uit balans is… Ik zal je laten zien hoe dit komt en wat je eraan kunt doen.

Niet kunnen afvallen doordat je hormoon insuline uit balans is

Wat is insuline en wat doet het? Insuline staat ook wel bekend als het vetopslag hormoon. Het heeft verschillende functies in je lichaam:

 • Vervoert voedingsstoffen naar je cellen
 • Zorgt ervoor dat je vet opslaat
 • Voorkomt dat je vet verbrandt

Als dit hormoon uit balans is, sla je te veel suiker op. Dit is dus de reden dat je na 1 dagje zondigen meteen weer aankomt… En het vervelende is dat je ook nog eens sneller honger krijgt van een verstoorde insulinebalans. Dit is natuurlijk erg jammer, maar het goede nieuws is dat je er wat aan kunt doen. Door een goed uitgebalanceerd koolhydraatarm dieet te volgen, kun je de insuline balans weer herstellen.

Hierbij alvast de gouden tip: Je moet ervoor zorgen dat je lichaam minder insuline aanmaakt. En dat doe je door gezond en vooral koolhydraatarm te eten.

Insuline in balans = Makkelijk afvallen

Wanneer het insuline hormoon weer in balans is, zul je sneller afvallen. Dit komt doordat je vetverbranding is geactiveerd en je lichaam minder vet opslaat.

De voordelen van insuline in balans:

 • Je vetverbranding wordt ‘aangezet’
 • Je valt af en merkt dit op de weegschaal
 • Je hebt meer energie
 • Je hebt minder snel honger

afvallen lukt niet suiker

Begin weer met afvallen; tips voor je insuline-balans

Volg deze tips en zorg ervoor dat je weer kunt gaan afvallen. Want niets is er zo frustrerend als dat afvallen niet lukt.

 1. Eet MINDER suiker
  Heel belangrijk! Als je suiker eet maak je namelijk in een korte tijd veel insuline aan. Laat dus koek, snoep, frisdrank en dergelijke staan, maar let ook op toegevoegde suikers in eten.
 2. Eet minder snelle koolhydraten; hiermee bedoel ik de zogenaamde witte producten: koolhydraatrijke producten waar de vezels uit zijn gehaald. Dit is bijvoorbeeld wit brood, witte rijst, pasta en ook aardappelen. Vervang het grootste deel door groenten, en een kleiner deel door peulvruchten en volkorenproducten.
 3. Eet meer groenten, eiwitten en gezonde vetten Als je koolhydraten gaat schrappen blijft er een ‘gat’ over in je voeding. Vul dit gat op met rauwe en gekookte groenten, noten, zaden, mager vlees, vis en eieren.

Kortom: volg een koolhydraatarm voedingspatroon. Want als je koolhydraatarm eet, vermijd je automatisch suikers en witte producten. In plaats daarvan houd je je insulinehormoon stabiel doordat je veel eiwitten, groenten en gezonde omega-3 vetten eet.

Daarom gaat afvallen met het Koolhydraatarm 50 dagen programma zo makkelijk: als je begint met gezond, koolhydraatarm eten, activeer je direct je vetverbranding. Je valt moeiteloos af met heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn. Bovendien is het niet nodig om jezelf helemaal suf te sporten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is initiatiefnemer van MakkelijkAfvallen. Hij is geen diëtist of voedingsgoeroe. Maar gewoon net als jij, geïnteresseerd in gezond eten en een strak lichaam. Niels is een echte inspirator en met Ma helpt hij je op weg. Niels heeft ook een boek geschreven:

Koolhydraatarm 50 dagen programma (klik hier)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *