7 fouten die bijna iedereen maakt als ze gaan afvallen » Makkelijk Afvallen

7 fouten die bijna iedereen maakt als ze gaan afvallen

By on 3 januari 2019
Leestijd: 7 minuten

Uit onderzoek blijkt dat 75% van alle afvallers het niet redden. Dit vind ik niet ‘cool’ en daarom heb ik besloten om er een artikel over te schrijven. Geen zorgen dus, want Ma gaat je helpen.

Wat denk je van goede voornemens bijvoorbeeld? 16 januari word ook wel blue monday genoemd… Dit is officieel de meest depressieve dag van het jaar als alle goede voornemens definitief zijn gestrand.

Misschien herken jij dit zelf ook wel? Ik kan er zelf wel over mee praten in ieder geval, helaas.

 • Meestal hou je het een tijdje vol, maar op een gegeven moment gaat het toch weer fout..
 • Voor je het weet zit alles er weer aan. En soms word je nog zwaarder dan voorheen.
 • En elke keer als je een poging doet om af te vallen en faalt, dan heeft dit helaas behoorlijke impact op je. Je gaat je onzekerder voelen…

Maar laat me je dit vertellen: Het is niet jouw schuld. Je doet hartstikke je best en wilt het gewoon goed doen. En toch lukt het niet. Frustrerend.

Misschien zijn er dingen die je over het hoofd ziet? Misschien pak je het toch verkeerd aan? Laten we snel gaan kijken!

De afgelopen 5 jaar heb ik meer dan 30.000 vrouwen mogen begeleiden in hun zoektocht naar een slank en gelukkig leven. En heb meer dan 5 boeken geschreven over afvallen met het koolhydraatarm dieet.

In dit artikel geef ik je 7 fatate fouten die de meeste mensen maken als ze gaan afvallen. Ik hoop dat het je inspireert. En dat jij deze fouten niet hoeft te maken ­čśÇ

Nou ja, hier komen ze:

 • Je gaat het alleen doen. De meeste vrouwen doen dit helemaal verkeerd. Ze kopen een (crash) dieet en gaan zelf aan de slag. Ze denken er te makkelijk over. Kijk, begrijp me niet verkeerd. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Maar om te kunnen winnen moet je wel de juiste spelregels in acht nemen. Waarom denk je dat mensen als madonna, michael jackson, oprah winfrey en michael jordan zo succesvol zijn? Juist, omdat ze de juiste begeleiding hebben gekregen. Ze werken met de beste coaches. Dit gun ik jou ook.
 • Je houdt jezelf voor de gek. Hier zijn we met zijn allen heel goed in, onszelf voor de gek houden. Hoe vaak roepen we wel niet dat we gaan afvallen. Dat we gezonder gaan eten. Meer gaan koken. Maar hoe komt het nou dat we toch niet in staat zijn om door te pakken? (de schrijver included ).Hierbij de volgende tips:
  • Je stelt jezelf geen concrete doelen. Je zegt ik ga afvallen… Maar dit is niet voldoende. Want hoeveel wil je afvallen?En voor wanneer?Wat gaat dat je opleveren? Wat gebeurt er als je niet afvalt? Als je niet weet waar je naar toe wilt, hoe ga je er dan ooit komen?
  • Je geeft te snel op. Dit komt doordat je niet genoeg reden hebt om iets te veranderen. Wist je dat de meeste mensen met goede voornemens op 16 januari alweer gestopt zijn? Daarom noemen ze deze dag ook wel manic monday.
  • Meten is weten. Die weegschaal misleid ons vaak. Pas daarmee op. Ik raad je wel aan om elke week te wegen. Op precies hetzelfde tijdstip. Je houd namelijk vocht en ontlasting vast. Maar hier komt de geheime tip, die bijna niemand toepast. Zorg dat je ook je centimeters meet. Dit is een meer realistische manier van meten of je bent afgevallen.

Ma’s Tip: Hoe zorg je ervoor dat jij jezelf niet voor de gek blijft houden? Zorg voor een goede stok achter de deur en laat mij je helpen om elke dag vooruitgang te boeken. Stapje voor stapje kom je dichterbij het bereiken van jouw doelen. Op naar een slank & gelukkig leven!!

 • Je bent nog niet begonnen met mijn weekmenu’s voor 50 dagen. Sorry voor de schaamteloze zelf promotie hier… Maar dit is dus jouw roeping om ook te beginnen!

 • Je denkt dat je jezelf moet uithongeren om te kunnen afvallen. NEE DUS. Want als je mijn menu’s volgt, dan ontdek je dat je maar liefst 6 keer per dag kunt genieten van lekker eten. Je hoeft geen honger te leiden om af te kunnen vallen. Integendeel zelfs. Ik zorg ervoor dat je na elke maaltijd lekker verzadigd bent. Dat je vol zit. Zodat je niet constante trek hebt en in de verleiding komt om te gaan snaaien en snoepen. Bovendien krijg je elke week een cheat day. Een dag waarbij je even helemaal niet aan je dieet denkt. En alles eet wat je lekker vind. Dat mag gewoon van Ma. En sterker nog, ik heb onderzocht voor je en het is juist gezond voor je lichaam om 1 keer per week een hele hoge calorie inname te hebben.
 • Te snel willen afvallen. Je kent het wel. Als we tegenwoordig iets willen, dan willen we het NU. Hierdoor ontstaat een focus op de korte termijn. En dit is killing als je blijvend wil afslanken. Ik zal je vertellen waarom.
  • Vaak overschatten we wat we in 1 week kunnen doen. Je vind dat je kilo’s moet kunnen verliezen binnen 1 week. Je gaat crashen en het veroorzaakt stress… Dit houdt niemand vol!
  • En we onderschatten we wat we in 1 jaar kunnen doen. Ons brein denkt graag op korte termijn. We vinden het moeilijk om te bekijken wat we in een jaar kunnen bereiken. Daarom raad ik je aan om jezelf te verzekeren van een jaar lang support. Zeg nou zelf, is dat geen fantastische stok achter de deur?
  • Wist je trouwens dat je een 100% afslank garantie krijgt als je mee doet met mijn programma. Als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, dan krijg je gewoon je geld terug.
 • Je denkt het wel te kunnen redden met gratis recepten van het internet. Kijk, op deze site staan honderden overheerlijke recepten. Maar geloof mij, blijvend afvallen is meer dan af en toe een gezond receptje koken. Mensen die denken dat ze het wel gaan redden met gratis recepten van het internet, die gaan het gewoon niet redden. Dat kan ik je verzekeren. Het vergt namelijk wel commitment. En mijn mentor zei altijd: “if you don’t pay, you don’t pay attention”. En daarin heeft hij gelijk. Investeer daarom nu gewoon 37 euro in jezelf. Je bent het waard. Doe mee met mijn programma en verzeker jezelf van die stok achter de deur om die knop om te zetten.
 • Je stelt het telkens uit tot volgende week maandag. We kennen het allemaal wel. Je wilt veranderen, maar toch ook niet. Je wilt iets doen, maar nu nog niet. Je kan je er nog niet toe zetten. Verschikkelijk gevoel vind ik dat altijd. Hey maar wacht ff, dit gaan wij toch niet zomaar laten gebeuren?!? Wacht niet langer. Vandaag is de beste tijd om te starten. Of toch niet [zie afbeelding, lol]
Related image

heb jij ook last van uitstelgedrag?

En? Ben je al overtuigd? Begin dan vandaag en hou nooit meer op. Want ik weet dat jij het kan. Niemand is te dik geboren en iedereen kan vooruitgang boeken. Ik wens jou alle geluk en succes toe.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal? Laat een comment achter hieronder.

Liefs MaÔŁĄ´ŞĆ

Ps. Oh ja, voor het geval je nog niet had geklikt: doe mij (en jezelf) een lol en ga mijn koolhydraatarme weekmenu’s voor 50 dagen nou volgen!

50 dagen KHA programma (PDF)

De makkelijkste manier om af te vallen zonder jezelf suf te sporten of honger te lijden ­čśŐ

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

6 Comments

 1. Marion

  4 juli 2019at13:26

  Ik ben zo’n 2 jaar geleden ongeveer 10 kg afgevallen. En ben toen gewoon doorgegaan met kha eten. Tot ik met vakantie ging en door het eten/snoepen van mede vakantiegangers de mist in ging. Dat is zo maanden doorgegaan en ja je begrijpt de kilo’s zien er weer aan. Nu ben ik eind mei weer begonnen met het 50 dagen kha programma. Maar ik zie niet zo heel veel resultaat. Kan dat komen omdat ik dit dieet voor de 2e keer doe?
  Ik heb wat moeite met de cheatday. Denk dat er dan heerlijk weer 2 kilo bij zit.

  • Evelien Vis

   11 juli 2019at10:09

   goed dat je weer opnieuw bent begonnen. Doordat je je lichaam weer hebt laten wennen aan zoetigheid en meer koolhydraten, moet het nu weer opnieuw wennen aan koolhydraatarm. Je lichaam kan daardoor in het begin extra vet vasthouden. De cheatday kun je ook overslaan en ook die dag gewoon Kha eten.
   Wil je een extra zetje geven aan je lichaam om weer te kunnen afvallen, dan kun je kiezen voor onze smoothie detox voor 7 dagen

 2. Christa Van Hoeck

  16 mei 2019at14:54

  H├ę Niels,
  2 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met jouw KHA dieet en schafte me jouw 50-dagen dieetboej aan.
  Ik ben toen ongeveer 10kilo kwijtgeraakt, dus het heeft gewerkt maar dan komt nadien en dat vind ik bij alle di├źten de grote vraag, hoe houdt ik mijn gewicht stabiel?
  Deze winter tekende ik opnieuw in voor de winterchallenge die 4 weken een programma biedt met voorgestelde recepten ( waarvan in Belgi├ź sommige ingredi├źnten ) moeilijk of niet te vinden zijn en daar merkte ik inderdaad die cheatdag die is ingelast. Resultaat was dat ik de dag nadien mijn weekdag had en altijd een toename van gewicht constateerde. Ik ben nu hopeloos opnieuw begonnen met het 50 dagen programma van 2 jaar geleden want ik zou binnen 53 dagen graag 10 kilo kwijt zijn. Heb je nog tips om hierin te slagen en ook om die er dan af te houden?­čĄö
  Grtjs, Christa

 3. Karin

  15 april 2019at16:51

  Ik heb het een tijdje volgehouden en was ook 5 kilo afgevallen, maar door omstandigheden is het niet helemaal meer gelukt. Maar ik ga weer een nieuwe poging wagen.

 4. Rianne Pon

  11 april 2019at10:00

  Hoi Niels,
  Bedankt voor je adviezen. Ik vind het leuk en motiverend om post van jou te krijgen. Ben zeven weken bezig, voel me prima en ben 7 kilo afgevallen. Deze levensstijl hou ik prima vol dus focus ik mezelf niet op het eindpunt maar maak ik van elke dag een mooie gezonde dag!

 5. joyce

  1 april 2019at13:06

  Hoi Niels

  ik ben de eerste week 3,6 kilo afgevallen. Dit komt omdat ik nu goed drink en veel vocht verliest (dit is altijd in mijn eerste week van een dieet periode). Ook eet ik nu geen suikers meer, ik was hier echt verslaafd aan waardoor ik de eerste 5 dagen afkickverschijnselen had. Ik hoop dat ik de 50 dagen goed vol gaat houden (beetje moeilijk als je in een bakkerij woont en werkt). De menu’s zijn lekker en je hoeft inderdaad geen honger te hebben. Hopelijk is mijn zoet trek gauw verdwenen.

  gr joyce

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *