Gezondheidsapps: de 6 beste op en rij! - Makkelijk Afvallen

6 beste gezondheidsapps

By on 1 mei 2017

gezondheidsapps

Gezondheidsapps – Wil jij gezonder eten of wat kilo’s kwijt? Installeer een paar goede apps op je smartphone! We hebben een lijstje gemaakt van gezondheidsapps die je helpen om gezonder en bewuster te eten.

In ons artikel 9 gratis sportapps heb je al kunnen lezen welke apps je goed kunt gebruiken om mee te sporten. In dit artikel richten we ons daarom specifiek op voeding.

1.   De Eetmeter

Het Voedingscentrum (bekend om zijn goede voedingsadviezen) heeft nu ook een eigen app: de Eetmeter. Hierin kun je een eigen eetdagboek bijhouden. Vul in wat je eet of hebt gegeten en de app rekent precies uit hoeveel je hebt gegeten. Hoeveel vetten je hebt binnengekregen, of je wel genoeg eiwitten hebt genomen.. Daarnaast rekent de app je BMI uit en kun je lezen wat eigenlijk gezond is om op een dag te nemen.

2.   Slim koken

Een andere app van het Voedingscentrum is ‘Slim koken’. Deze app helpt je om gezonde en gevarieerde maaltijden te maken, zonder dat je veel voedsel verspilt. Zo geeft de app je veel bewaartips (‘Mogen appels nou wel of niet in de koelkast?’) en helpt je om gerechten samen te stellen voor meerdere gezinsleden.

3.   Fatsecret

De website Fatsecret.nl gebruiken wij vaak voor het berekenen van de voedingswaarden in onze koolhydraatarme recepten. De site zelf is al erg handig, maar er is nu ook een app van! In de app kun je erg gemakkelijk aangeven van welk product je de voedingswaarden wilt weten, zoals het aantal koolhydraten, calorieën, vetten en eiwitten. Je kunt zelfs een barcode scannen waarna de app zelf de voedingswaarden aangeeft. Handig als je in de supermarkt staat!

4.   Eight glasses a day

Deze app past echt in het rijtje van de gezondheidsapps. Acht glazen water per dag drinken is namelijk echt een must! Dat staat ongeveer gelijk aan 2 liter water. Water zuivert je lichaam en houd je fris en gezond. Met deze app ‘eight glasses a day’ kun je bijhouden hoeveel glazen water je hebt gedronken en kun je in een mooi overzicht precies zien op welke dagen je te weinig hebt gedronken.

5.   Lifesum

Ook met de app Lifesum kun je bijhouden hoeveel voedingswaarden je per dag binnenkrijgt. Jij vult in de app in wat je hebt gegeten en de app berekent hoeveel en welke voedingswaarden dat waren. Daarnaast krijg je oproepjes om water te drinken – super handig!

Het mooie aan deze app is dat je doelen kunt stellen. Wil je afvallen, moet je juist aankomen of wil je gewoon gezonder leven? Geef je doelen en het termijn waarbinnen je het doel behaald wilt hebben aan en de app rekent voor je uit wat je daarvoor moet doen. Handig toch?

6.   MyFitnessPal

Met de MyFitnessPal app krijg je meer inzicht in je energie-inname. Ook met deze app kun je bijhouden wat je hebt gegeten en welke voedingswaarden dat waren. Daarnaast kun je veel voedingswaarden van producten opzoeken, doelen stellen en bijhouden hoeveel je hebt bewogen. De app is gratis, dus zeker de moeite om een keertje uit te proberen!

Kun jij het rijtje met gezondheidsapps aanvullen?

Ma’s tip: wil jij makkelijk afvallen? Volg dan Ma’s koolhydraatarm 50 dagen programma! Een programma vol weekmenu’s met heerlijke, koolhydraatarme recepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is initiatiefnemer van MakkelijkAfvallen. Hij is geen diëtist of voedingsgoeroe. Maar gewoon net als jij, geïnteresseerd in gezond eten en een strak lichaam. Niels is een echte inspirator en met Ma helpt hij je op weg. Niels heeft ook een boek geschreven:

Koolhydraatarm 50 dagen programma (klik hier)

2 Comments

 1. Anneke

  13 juli 2017 at 19:59

  Ik lus niet alles en ben kieskeurig,wat als ik de helft niet lusT?
  mvg.

 2. Catharina

  15 mei 2017 at 15:24

  Ik dacht er ook over na omdat het een E- boek is. En heb het uit geprint. Ben hier naar een einkel gegaan en heb alles uit laten printen en in een klapper gedaan. Ik ben nlij dat ik fit gedaan heb, en voor al die mensen die een E-boek niks vinden…….. ga naar een winkel waar ze een printer hebben en laat het je gewoon uit printen voor 5 euro. Gewoon doen het loond zig eg wel. Ik heb de klapper op mijn magnetron staan en kijk er iedere dag na. Hoe gemakkelijk wil je het.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *