18 tips tegen snaaien en snoepen na het avondeten » Makkelijk Afvallen

18 tips tegen snaaien en snoepen na het avondeten

By on 5 augustus 2018
Leestijd: 7 minuten
15 tips tegen snaaien en snoepen na het avondeten

Snaaien en snoepen na het avondeten blijft voor veel vrouwen ontzettend lastig. Want ’s Avonds is de drang om te snaaien, snoepen en snacken namelijk het grootst. Vind je ook niet?

En weet je, dit is niet zo gek hoor. Want suiker is namelijk ontzettend verslavend.

Lees deze 18 tips om niet toe te geven aan je suiker cravings.

18 tips tegen snaaien en snoepen

 1. Ga iets doen! Met andere woorden: leid jezelf af! Door iets te gaan doen wordt de verleiding om te gaan snoepen minder groot. Vouw de was op, bel iemand op of laat de hond uit. Willen snoepen komt mede door verveling. Haal je die verveling weg, dan ga je dus ook minder snoepen. Maar pas op: ga vooral niet voor de televisie zitten! (daar ga je juist meer van snoepen en je eet ongemerkt meer).
 2. Beweeg. Wat ook goed helpt ter afleiding is bewegen. Ga buiten een rondje wandelen of zet een muziekje aan en dans je honger eruit. Je zult snel zien dat je niet eens meer aan je honger denkt!
 3. Stel jezelf belangrijke vragen. Op deze manier word je bewust van jezelf en maak je duidelijkere keuzes. En wat ik heel vaak bij mezelf merk is dat als ik er even over nadenk, dat ik er dan achter kom dat het gewoon mijn verslavende personality is die vraagt om suiker. Als ik er even op invoel, dan verdwijnt de trek in suiker. Deze ‘belangrijke’ vragen laten je bewust worden van je situatie:
  1. Wil ik dit echt?’
  2. ‘Ga ik me beter voelen als ik nu suiker eet?’
  3. Hoe voel ik me als ik het niet doe?
 4. Eet voldoende tijdens de avondmaaltijd. Eet genoeg en zorg dat je vol zit. Eet genoeg groenten, vetten en eiwitten en neem de tijd. Zo zorg je ervoor dat je écht vol zit en heb je ’s avonds niet eens meer zin om te gaan snoepen of snacken. Bekijk hier onze koolhydraatarme recepten voor inspiratie.
 5. Neem kauwgom. Neem (suikervrije) kauwgom en je zult zien dat je door de frisse smaak minder zin hebt om te snoepen. Maar let wel op: door kauwgom te nemen houd je je maag een beetje voor de gek. Het kauwen zorgt er namelijk voor dat je maag denkt dat er eten aan komt (wat dus niet zo is). Hierdoor krijg je op lange termijn juist méér honger.
 6. Poets je tanden. Wat werkt nu beter dan het poetsen van je tanden? Dit geeft namelijk dezelfde frisse smaak als kauwgom, zonder dat je meer honger krijgt. Je zult minder snel geneigd zult zijn om nog iets te eten.
 7. Neem een lekkere koolhydraatarme snack. Als je je écht niet kunt inhouden, ga dan voor gezond! Neem een smoothie, een stuk fruit of een ander gezond tussendoortje. Er zijn er genoeg, wat dacht e van een volkorencracker met 30+ kaas, komkommer met tonijn of een gekookt eitje. Ook kun je kiezen voor ongezouten en ongebrande noten. In een eerder artikel verzamelden wij al 26 goeie tussendoortjes voor jou.
 8. Volg het koolhydraatarm 50 dagen programma
 9. Bewaar een tussendoortje voor in de avond. Bewaar altijd een restje van de maaltijden van overdag voor in de avond. Als je bijvoorbeeld een restje salade hebt bewaard, dan kun je daar altijd op terugvallen als je je hevige trek écht niet meer onder controle kunt houden. Je zult dan niet zo snel iets ongezonds pakken, omdat je weet dat je nog een leftover in de koelkast hebt staan – die uiteraard gezond is!
 10. Herinner je aan de risico’s. Herinner jezelf aan de risico’s van het snoepen, snacken en overmatig suikergebruik, en je wílt niet eens meer toegeven aan je verlangens. Hierbij een aantal risico’s:
 11. Heb je het echt, echt nodig? Vraag het jezelf heel even af als je naar de kast loopt om chocolade, koekjes of chips te pakken. Sta letterlijk een moment stil en vraag jezelf af of de suikers die je op het punt staat om te nemen er echt voor gaan zorgen dat jij je beter gaat voelen? 
 12. Neem overdag minder koolhydraten en suikers. Overdag minder koolhydraten en suikers = ’s avonds minder trek. Koolhydraten stillen je honger maar tijdelijk en je krijgt nooit het gevoel dat je écht vol zit. Je ruilt de ongezonde koolhydraten en suikers daarom gewoon in voor gezonde vetten en eiwitten. Deze tip werkt supergoed, ik krijg dit namelijk dagelijks te horen via mailtjes van vrouwen die mijn koolhydraatarm 50 dagen programma volgen. Ze zeggen allemaal dat ze geen zoete trek meer hebben 🙂
 13. Goed slapen helpt tegen zoete trek. Door op tijd naar bed te gaan heb je minder trek in zoet. Als je namelijk weinig slaapt, zit er minder leptine in je bloed. Leptine is een stofje dat ervoor zorgt dat je vol zit. In plaats van leptine wordt er door slaaptekort juist ghreline aangemaakt. Deze stof werkt bevorderend voor je eetlust. Je hebt dus meer honger, maar je zit minder snel vol!
 14. Doe een detox kuur. Het is algemeen bekend, als je een detox kuur volgt, dan kick je af van je suikerverslaving. Dit komt doordat deze smoothies super clean zijn. Bovendien is detoxen erg gezond voor je lichaam.
 15. Neem een kopje kruidenthee. Een kopje kruidenthee (zonder suiker natuurlijk he) of glaasje water met munt in de avond stilt je trek. Drinken is sowieso erg goed als je je honger wilt stillen. Je zit er namelijk sneller vol van en de afvalstoffen in je lichaam worden beter afgevoerd. Probeer daarom de hele dag door water te drinken – minimaal 2 liter!
 16. Wil jij helemaal stoppen met suiker? Lees dan ons uitgebreide artikel over het volgen van een suikervrij dieet!
 17. Gun het jezelf om te zondigen. Plan een cheat day per week om lekker te zondigen. Op deze cheatday mag je wél een taartje bij de koffie, een bakje chips in de avond of een broodje ‘ongezond’. Plan dit echt in en gun het jezelf ook. Het is namelijk goed voor je om af en toe een heel hoge calorie inname te hebben.
 18. Eet voldoende gedurende de dag. Niet alleen voldoende eten tijdens de avondmaaltijd voorkomt snacken in de avond. Het is namelijk belangrijk dat je de hele dag door genoeg eet! Eet je namelijk te weinig op een dag, dan kan je bloedsuikerspiegel erg laag zijn (ook nog direct na het avondeten). Hierdoor heeft je lichaam behoefte aan energie, dus behoefte aan zoetigheid. Voldoende eten overdag zorgt ervoor dat je je bloedsuikerspiegel in balans houdt. Het begint vaak bij het ontbijt. Als jij een gezond en voedzaam ontbijt nuttigt, dan heb je de rest van de dag veel minder behoefte om te snoepen.

Samen naar een Slank, gezond en gelukkig Leven

Makkelijk Afvallen staat voor samen naar een slank, gezond en gelukkig leven. Ons doel voor 2030 is 1 miljoen mensen te helpen bij het behalen en behouden van een gezond figuur.

Dit doen wij met eigen recepten, programma’s en weekmenu’s, geschikt voor elke kok en keuken. Met onze programma’s, coaching en community willen wij de kwaliteit van jouw leven blijvend verbeteren!

Met Makkelijk Afvallen:

Blijf je genieten van lekker eten terwijl je afvalt
Doe je met zekerheid je de juiste boodschappen
Sta je samen sterk met de Samen Slank Community

En val je niet af, krijg jij je al je geld terug.

Ga nu aan slag met dit complete programma

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat we nodig hebben, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *