Groente smoothie dieet - hoe ik 7,8 kilo af viel in één week*

Het groente smoothie dieet – hoe ik 7,8 kilo af viel in één week*

By on 7 augustus 2015

groente smoothie

Wat is het groente smoothie dieet? Begin 2015 besloot ik een cool experiment te doen. Zonder dat ik veel wist van groente smoothies, ben ik aan de slag gegaan met deze groente smoothie detox. Het resultaat was verbluffend. Ik viel 7,8 kilo af* (wat ik eigenlijk helemaal niet wilde), had superveel energie en ik kickte af van mijn suikerverslaving.

In deze blog deel ik mijn ervaringen. Ik hoop dat ik jou hiermee kan inspireren om ook aan de slag te gaan met groente smoothies.

*Resultaten kunnen per individu verschillen

Inhoudsopgave

 1. Waarom groente smoothies?
 2. Afvallen met groente smoothies + mijn ervaringen
 3. 5 gouden tips: slank blijven na het groente smoothie dieet
 4. 3 grote voordelen groente smoothies
 5. Conclusie en tips

Waarom groente smoothies?

De cijfers liegen er niet om. Veel vrouwen hebben last van overgewicht, met name als ze ouder worden. Steeds minder mensen krijgen dagelijks hun aanbevolen portie groenten en fruit binnen. Met name onder kinderen is dit cijfer schrikbarend. Even de feiten op een rijtje:

 1. 48% van alle Nederlanders heeft last van overgewicht. Dit betekent dat meer dan 7 miljoen mensen te dik zijn.
 2. Slechts 10% van alle volwassenen in Nederland eet voldoende fruit
 3. Groente wordt nog minder gegeten. 5% van de Nederlanders eet voldoende groenten.
 4. Onder kinderen is het NOG erger. Slechts 1% van alle kinderen in Nederland eet voldoende groenten!

Even een paar vraagjes. Ben jij er ook helemaal klaar mee dat je te dik bent? Heb jij soms weinig energie en kom je moeilijk de dag door? Of misschien zit je niet lekker in je vel en heb je weinig zelfvertrouwen?

‘Ik was verslaafd aan alles’

Ik weet hoe jij je voelt. Tot ongeveer een jaar geleden leefde ik
van koffie, sigaretten, suiker (met name chocola) en brood.
 Het resultaat was dat ik eigenlijk constant van de ene kick naar de andere leefde. Of het nu koffie, sigaretten, chocola of alcohol/drugs was, eigenlijk was ik gewoon verslaafd aan alles.

Ik denk dat dit voor velen van ons herkenbaar is. En weet je, jewekunnen er eigenlijk niets aan doen. Want ga eens boodschappen doen in de supermarkt. Bekijk eens hoeveel junkfood er wordt aangeboden. Alcohol, snoep en frisdrank… En dan ook nog in de bonus bij de Albert Heijn. 35% korting op een appeltaart… Hoppa, die is van mij!

De voedingsmiddelenindustrie heeft ons dus volledig in de hand. Vaak zonder dat wij dit zelf doorhebben. We denken dat we gezond eten, maar als je goed gaat kijken en eerlijk bent naar jezelf, dan valt dit vaak toch vies tegen.

Afvallen met smoothies + mijn ervaringen

Zelf ben ik dus 7,8 kilo afgevallen met smoothies in een week. Hoe? Door 7 dagen lang alleen groente smoothies te drinken. Oké, en af en toe een kopje bouillon. Deze detox periode ging vooraf aan 3 dagen afbouwen en 2 dagen opbouwen. Nu ben je vast benieuwd hoe ik dit precies heb gedaan. Mijn schema zag er als volgt uit:

1. Afbouwperiode voorafgaand aan het groente smoothie dieet

 • Dag 1: geen vlees, vis, eieren, kaas of vleeswaren. Geen zoete- of hartige tussendoortjes. Geen brood, rijst en pasta.
 • Dag 2: Geen cafeïne en alcohol. Geen in vet- of olie gebakken producten.
 • Dag 3: Ga over op twee maaltijden en eet ongeveer de helft van wat je doorgaans eet. Geen zuivel. Eet alleen groenten en fruit.

2. Maaltijdschema tijdens het smoothie dieet

Alle groente smoothies die ik tijdens mijn detox periode dronk bestonden uit 700 ml smoothie verdeeld over 3 smoothies. Onderstaande ingrediënten deed ik in een blender vermengt met 200 ml yoghurt of water.

 • Dag 1: zuurkool smoothie. Bah Bah. Deze smoothie was echt afschuwelijk. Ik had bijna braakneigingen terwijl ik hem dronk. Niet echt motiverend hè? Ik zou je deze smoothie dan ook niet aanraden.
 • Dag 2: groente cocktail smoothie, bevat onder andere tomaat, wortel, ui en rode bieten. Ook deze smoothie vond ik niet super lekker. Ik was nog niet geheel op de hoogte hoe je echt lekkere groente smoothies maakt. Nu wel gelukkig 🙂
 • Dag 3: gemengde groente smoothie. Hierin zaten knolselderij, wortel en rode bietjes. Deze was redelijk ok.
 • Dag 4: rode bieten smoothie. Ingredienten: rode bieten, yoghurt, handjevol bramen en een glaasje sinaasappelsap.
 • Dag 5: groente cocktail smoothie. Zie dag 2.
 • Dag 6: gemengde groente smoothie. Zie dag 3.
 • Dag 7: appel wortel smoothie. Ingredienten: 1,5 appels en 5 grote wortelen en 200 ml yoghurt.

Na 7 dagen alleen maar groente smoothies drinken ben je er echt weleven klaar mee. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een hapje vast voedsel na 7 dagen. Voor mij was dat een hapje banaan. Kun je alles direct weer eten na een groente smoothie detox? Nee, je moet weer langzaam opbouwen. Hierbij mijn opbouwschema.

‘Eindelijk weer vast voedsel!’

3. Rustig opbouwen na de groente smoothie detox

Na het dieet, gebruikte ik het volgende schema voor de opbouwperiode:

 • Dag 1: Een stuk fruit als ontbijt. Klein schaaltje havermout als lunch. Tussendoor at ik wat verse groente of een rijstwafel.
 • Dag 2: Havermout en een stuk fruit als ontbijt. Voor de lunch gebruik je maximaal 2 crackers of rijstwafels. Als diner kun je roergebakken groente en wat rauwkost eten. Tussendoor fruit of een rijstwafel.
 • Dag 3: Zelfde als dag 2, alleen nu kun je bij het diner ook een stukje vis of tofu gebruiken.

In totaal duurt het groente smoothie dieet dus 13 dagen, inclusief 3 dagen afbouwen en 3 dagen opbouwen. Daarna kun je in principe weer alles eten. Maar hier ligt nu precies het geheim van groene smoothies. Als jij na deze detox nu eens definitief je eetpatroon zou aanpassen. Dan kun je pas echt een gezond en slank bikini lichaam krijgen. Voor altijd! Lees snel verder hoe ook jij dit kunt bereiken.

5 gouden tips: slank blijven na het groente smoothie dieet

Laat me heel eerlijk tegen je zijn. Je kunt makkelijk tussen de 5 en 10 kilo in een week verliezen met dit dieet. Maar zoals het woord dieet al doet vermoeden. Als je na het dieet weer gewoon je oude eetpatroon oppakt, dan komen die kilo’s er binnen no-time weer aan.

Om blijvend te kunnen afvallen met smoothies, zul je je eetpatroon definitief moeten veranderen. Ik geef je nu 5 gouden tips om hier direct mee te beginnen:

1. Hulde, je bent afgekickt van je suikerverslaving: keep it this way

Doordat je 13 dagen bijna geen suikers hebt gegeten, zal je suikerverslaving weg zijn. Het is een utopie om het helemaal zo te houden, dat weten we allemaal. Dus af en toe wat lekkers (suikers, junkfood) eten mag best. Als je maar balans hebt. Dus geen heel pak koekjes, hele reep chocola of die hele zak chips. No more! Zo ben jij helemaal niet. Je hebt het niet nodig en het is gewoon smerig.

2. Vervang junkfood voor gezonde tussendoortjes

Na je smoothie detox, zorg je dat je geen chips, koekjes en andere junkfood meer in huis haalt. Als je het eet, doe het dan buitenshuis. Bijvoorbeeld op een feestje. Maar thuis is junkfood niet meer welkom. In plaats hiervan, eet je vanaf nu lekkere wortels, noten of drink je een groene smoohtie natuurlijk…

3. Vervang 1 maaltijd per dag voor een groente smoothie

Wij zijn erg gewend om 3 keer per dag te eten. Wist je dat dit helemaal niet nodig is? Ik ken behoorlijk wat succesvolle mensen, die 1 maaltijd per dag verkiezen. Maar het gevaar is dan wel dat je veel gaat snacken. Daarom ben ik geen voorstander van 1 maaltijd per dag. Maar wat je vanaf nu kunt doen, is 1 maaltijd per dag vervangen voor een goed gevulde groente smoothie.

4. Beweeg, dans, rek, strek of doe oefeningen

Misschien heb je het wel eens gehoord. Sporten heeft geen effect op afvallen! Je hoeft dus niet per se te sporten om af te kunnen vallen. Maar, wat wel super belangrijk is is bewegen. Om twee redenen. De eerste is calorieën verbranden. Heel simpel, wat je eet moet ook verbrand worden. Dit doe je door te bewegen.

De tweede reden is dat stilstand achteruitgang betekent. Of nog erger. Stil staan betekent dood gaan. Ook om allerlei vervelende ziektes tegen te gaan, zijn bepaalde oefeningen (bijvoorbeeld springen) erg belangrijk. Ik ga hier nu niet verder op in, omdat het een beetje off-topic is. Maar onthoud dat je moet bewegen.

Ma’s Tip: Zelf hou ik ontzettend van dansen. Elke dag zet ik mijn favoriete muziek aan en dans ik een kwartiertje. Super lekker!

Beweeg en dans

5. Eet voldoende gezonde koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten

Voor een goede vetverbranding en juiste hormoonhuishouding is het ontzettend belangrijk om genoeg gezonde voeding te eten. Dit is wat je aanraadt:

 1. Langzame koolhydraten: 35% van je totale dagelijkse eten bestaat uit langzame koolhydraten zoals bruine rijst, quinoa, havermout en fruit
 2. Gezonde vetten: 30% van je totale dagelijkse eten bestaat uit gezonde vetten die in vlees, vis, avocado’s en noten zitten.
 3. Eiwitten: zorg ervoor dat 35% van je eten per dag bestaat uit eiwitten die in vlees, vis, eieren en zuivel zitten.

3 grote voordelen groente smoothies

Groente smoothies hebben namelijk nog andere voordelen dan afvallen alleen. Ik zal er nu drie met je bespreken.

1. Meer energie en flow

Ik heb een dagboek bijgehouden toen ik mijn zelf ontwikkelde groente smoothie dieet volgde. en ik wil je  nu graag een aantal citaten geven uit dit dagboek:

Ik ben scherp en voel vaak een heerlijke tinteling op mijn huid. Het gevoel van kippenvel, je kent het wel. Wel heb ik het de hele tijd koud. Dikke trui aan en de verwarming lekker hoog dus.

Eenmaal thuis ga ik lekker aan het werk. Ik merk dat ik heel scherp ben en het werken gaat echt goed. Ik zit in flow.

Dus als jij wel eens last hebt van vermoeidheid of depressie, dan is de kans groot dat het aan je voeding ligt. Met een groene smoothie lifestyle kun jij dit veranderen. Dus wil jij meer energie ervaren? En weer het gevoel hebben dat je ‘in flow’ bent? Start dan vandaag nog met groente smoothies.

2. Dagelijkse portie groente en fruit

Het is heel makkelijk. Gooi 200-300 gram groente en 2 stuks fruit in een blender. Voeg je favoriete ingrediënten toe en blend alles tot een glad geheel. Hoppa, je hebt je aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen voor vandaag weer binnen.

Het is echt zo simpel, het enige wat je nodig hebt is een blender. En weet je wat? Als je een beetje let op het seizoen, zijn groene smoothies nog goedkoop ook.

Wat wil je nog meer?

Ma’s Tip: kauw op je smoothie! Hierdoor zul je de vezels die in groente en fruit zitten, beter opnemen. Dit is wel een belangrijke extra bonus tip die je nu zomaar te pakken hebt 🙂

3. Mooie en jonge huid

De vitaminen en mineralen uit groene smoothies hebben een verjongend effect op jouw huid. Je hoeft alleen maar groene smoothies te drinken en je gaat er jonger uit zien.

Helaas heb je hierboven gelezen dat bijna niemand in ons land genoeg groente en fruit binnenkrijgt. Misschien geldt dit ook voor jou? Dan zou ik je willen vragen om een foto van je gezicht te maken voordat je aan het groente smoothie dieet begint en eentje na 6 maanden. Je zult het verschil zien. Groene smoothies maken je jonger

Conclusie en Tips

Dit waren mijn ervaringen en tips voor het volgen van een groente smoothie dieet. Ik hoop dat ik je hiermee heb geïnspireerd om ook groene smoothies te gaan drinken.

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw ervaringen met detoxen en afvallen met smoothies!

*Disclaimer: De auteur heeft zijn uiterste best gedaan om deze website zo duidelijk mogelijk te publiceren. Toch is het gebruik van deze informatie geheel op eigen risico. De auteur geeft geen garanties voor de inhoud van dit materiaal. De resultaten kunnen per individu verschillen. Ook geef ik geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt, raad ik je ten alle tijden aan om contact op te nemen met jouw huisarts.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is initiatiefnemer van MakkelijkAfvallen. Hij is geen diëtist of voedingsgoeroe. Maar gewoon net als jij, geïnteresseerd in gezond eten en een strak lichaam. Niels is een echte inspirator en met Ma helpt hij je op weg. Niels heeft ook een boek geschreven: Koolhydraatarm 50 dagen programma (klik hier)

71 Comments

 1. Chanada

  2 oktober 2017 at 15:40

  Hi,

  Dus even voor de duidelijkheid, je drinkt 3 smoothies op een dag. En dat is het?
  En tijdens je afbouw 3 dagen, wat mag je de 1e dag dan wel eten?

  • Ellis

   3 oktober 2017 at 08:36

   Je maakt of 3 keer een smoothie van 300 ml of in 1 keer van 900 ml dit drink je gedurende de dag.
   Afbouw:
   Dag 1: geen vlees, vis, eieren, kaas of vleeswaren. Geen zoete- of hartige tussendoortjes. Geen brood, rijst en pasta.
   Dag 2: Geen cafeïne en alcohol. Geen in vet- of olie gebakken producten.
   Dag 3: Ga over op twee maaltijden en eet ongeveer de helft van wat je doorgaans eet. Geen zuivel. Eet alleen groenten en fruit.

 2. Moon

  30 juli 2017 at 15:45

  Kan ik in de sojamelk smoothie de sojamelk ook vervangen door amandelmelk of kokosmelk? Ik ben nl. allergisch voor alles van soja.

 3. Miranda

  27 juni 2017 at 21:59

  Ik heb een slowjuicer om groentesap te maken van b.v. spinazie bleekselserij enz.
  Je hebt dan minder stukjes in je smoothie. Fruit doe ik erna in en even met staafmixer, klaar !
  Wat vindt jij hiervan ?
  Is dit goed idee ?

 4. Jolien

  20 juni 2017 at 17:53

  Hallo,

  Ik ken een detox-kuur die werkt met 1100 kcal per dag.

  Hoeveel smoothies drink je zo per dag met een 5daagse detoxkuur?

  Groetjes

  Jolien

 5. linda

  29 maart 2017 at 09:07

  Goedenmorgen

  Wat is realistisch om van uit te gaan dat je afvalt met de 7 dagen detox?
  Ik heb een operatie in het vooruitzicht en moet op zeer korte termijn nog 4-5 kilo kwijt.
  Kan ik dat halen met deze detox?
  Daarna wil verder gaan met koolhydraatarm afvallen.

  • Amber

   29 maart 2017 at 16:26

   Hoi Linda,
   3 kg zeker.. het verschilt erg per persoon en of je het precies volgt.
   Ik zou het gewoon proberen en daarna doorgaan met kha-eten!
   Dan komt het vast goed.

   Groetjes,
   Amber – Ma

  • Hg

   28 juni 2017 at 16:24

   Ik ben hier inderdaad 3 kg mee kwijtgeraakt. Had meer gehoopt want ik vond de smooties echt niet lekker was dus ook echt afzien de dagen dat je alleen maar smooties drinkt! Ik hoef ze voorlopig niet meer….

 6. Barbera

  5 maart 2017 at 12:11

  Kan je de smoothie van te voren maken, bv de avond ervoor?

  • Amber

   5 maart 2017 at 20:32

   Hoi Barbera,
   Dat kan zeker. Doe de smoothie dan wel in een afgedekte fles/pot.

   Groetjes,

   Amber – Ma.

 7. Yolanda

  4 maart 2017 at 15:40

  Kan je smooties ook invriezen zodat ik een voorraadje heb?

  • Amber

   4 maart 2017 at 18:22

   Dat zou kunnen! Wel direct invriezen nadat je de smoothie gemaakt hebt.

 8. Sanne

  12 februari 2017 at 14:21

  Wat voor yogurt zit erin? Magere of kan griekse ook wat heeft u gedaan ?
  Gr

 9. Bianca

  21 november 2016 at 12:42

  Mag je met de afbouwperiode wel aardappels?

  • Niels Bosman

   21 november 2016 at 17:41

   Nee, dat raad ik je niet aan. Het juist de bedoeling om deze gehele periode echt zo min mogelijk KH binnenkrijgen. Daarna kun je dit weer langzaam opbouwen.

 10. Loubna

  10 november 2016 at 22:10

  Hi,

  Is het ook goed om gewone normale vanille yoghurt te eten?

  • Niels Bosman

   11 november 2016 at 09:23

   Hoi Loubna, tijdens dit programma kun je beter zo min mogelijk suikers toevoegen, zoals in vanille yoghurt zit. Maar een enkele keer kan geen kwaad.

 11. SJS

  28 oktober 2016 at 09:33

  Hi Niels,

  Ik heb een kleine vraagje.
  Ik had een smoothie in gedachten
  Beetje soya almond Milk, handjevol bevroren rode fruit, 1 kleine zakje havermout en 2 eetlepels havermout .
  Kan dat ook?

  • SJS

   28 oktober 2016 at 09:33

   Ik bedoel 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • Niels Bosman

   28 oktober 2016 at 13:08

   Hoi, ik zou de havermout weglaten en daar iets van zaden ofzo aan toevoegen. Hoewel, het op zich wel kan hoor. Alleen havermout bevatten veel KH en wordt normaliter binnen ons groene smoothie dieet weggelaten. Succes!

  • Margery

   6 februari 2017 at 13:29

   Keep on writing and chnggiug away!

  • http://www./

   1 maart 2017 at 02:13

   Hi Ian, thanks for the comment. I agree with you to a point on the automating part. Yes, these products require a click, and hopefully some sort of customization of the post to make it your own. My issue is when people use these types of products just to fill their stream and make them look “active”. The main point I wanted to make was that if you use products like these, make sure you are available to reply as needed to feedback you may receive. Don’t just set it, and forget it.Thanks again! – Doc

  • best buy 10% off coupons

   22 maart 2017 at 10:59

   Erst mal herzlichen Glückwunsch, aber dein Blog ist ja auch auf jeden Fall eine Bereicherung im Blogland und wer hätte nicht gerne so schöne Kissen? Also ich würde mich tierisch darüber freuen.Ich wünsche dir auf alle Fälle noch ganz viele Besucher.Kreative Grüße Mel

  • buy to cover definition

   20 mei 2017 at 19:17

   Jag tycker Ã¥ andra sidan att det är föredömligt att slippa sÃ¥dant. Tycker att det räcker bra som det är. Märken och inköpsställen kanske är oundvikligt att nämna ibland (ibland kanske till och med nödvändigt) men pris?Det finns en (uppenbar) risk att skulle bli vulgärt. Skulle sänka bloggen ett par-tre lyft i motsatt riktning. Pär pÃ¥ manligheter gör detta…kan vi säga, mindre bra.MVH~Alistair

 12. Sonia

  25 september 2016 at 10:48

  Beste Neils
  Als ik na de detox periode niet gewenste gewicht verloren mag door gaan met groente smoothei om meer gewicht te verloren of moet ik met de opbouw dagen het dieet afronden en over een tijdje weer beginnen?
  Wat zou jij adviseren?

  Gr.sonia

  • Niels Bosman

   25 september 2016 at 11:13

   Hoi Sonia, ik heb je gemaild. Gr, Sierk – MA

 13. Sonia

  20 september 2016 at 16:06

  Hi
  Ik ben zeer benieuwd over deze dieet. Ik wil het volgende week beginen en proberen.allen de hoeveelheid is niet helemaal duidelijk voor me. Er staat 700 ml plus 200 yoghurt bij. Dus 900 ml voor hele dag in drie delen delen Of 700 ml voor elke keer? Graag beetje uitleggen.
  Alvast bedankt

  • Niels Bosman

   21 september 2016 at 13:15

   Hoi Sonia, het is 900 ml (dus inclusief de yoghurt) verdeeld over 3 drinkmomenten (300ml per smoothie). Je mag overigens wel ietsjes meer maken hoor, dat is niet erg. Heel veel succes! Gr, Sierk – MA

 14. Jolanda

  5 juli 2016 at 21:37

  Doe je alle groente rauw in de blender zonder extra vocht toe te voegen?

  • Niels Bosman

   6 juli 2016 at 13:10

   Hoi Jolanda, yes, die doe je er rauw in en voeg water toe totdat hij de voor jou prettige dikte/consistentie heeft bereikt om te drinken. Drink smakelijk! 🙂

 15. Joyce

  17 mei 2016 at 22:35

  Wat is dit motiverend zeg! Ik volg je nu een paar weken op Facebook en ben deze week begonnen met kha eten. Ik ga volgend jaar mei trouwen en wil het liefst nog 10 tot 15 kilo kwijt (ben eerder al 16 kilo afgevallen met het 17 dagen dieet) dan ben ik weer hetzelfde maatje als toen ik mijn vriend leerde kennen! Ik wil volgende week beginnen met het smoothie dieet, eens kijken hoeveel ik eraf krijg!

  • Niels Bosman

   18 mei 2016 at 16:04

   Joyce, wij worden helemaal gelukkig van jouw bericht! Dit gaat je absoluut lukken en dan staan de maatjes van vroeger samen voor het altaar! Houd je ons op de hoogte? Liefs Sierk – MA

   • créditos para vivienda costa rica

    8 november 2016 at 01:36

    Aaaa! Ja wÅ‚asnie dumaÅ‚am nad tÄ… 'grubÄ… mÄ…kÄ…', gdy przepisy z Twych gazet póbowaÅ‚am sobie tÅ‚umaczyć 🙂 Czyli już wszytko wiadomo.KurczÄ™, jakie one musiaÅ‚y być pyszne! I knedliki i te ciasteczka (widziaÅ‚am je u Ali i umieraÅ‚am!).:**

   • http://www./

    25 november 2016 at 13:22

    We’ve arrived at the end of the line and I have what I need!

   • privat kreditvertrag geld youtube

    11 februari 2017 at 17:20

    "What the Nazis knew is that weak people are drawn to identities that give them strength…The savage joy of a manipulated sheep who thinks that participating in violence somehow makes him a wolf."This is so true for any race or nation. All it takes is one person smart enough to figure out how to manipulate a willing mob.

    • Patrick

     23 juni 2017 at 17:23

     Or nationalism is needed when certain civilizations secretly try to conquer your area, like muslims are doing in western europe

 16. Shirley

  16 mei 2016 at 10:29

  Zit in t boekje 50 dagen koolhydraatarm ook smootjierecepten ?

  • Niels Bosman

   17 mei 2016 at 14:55

   Yes, er zitten 5 heerlijke smoothie recepten tussen 🙂

   • Micheal

    6 februari 2017 at 11:50

    Hej Tine,Mange tak for din besked og de søde ord. Undertøjet er syet efter et mønster der var i Ingelise nr. 3/2008. Pasformen er rigtig god, synes jeg. Jeg har også engang lavet det i blomstret bosusdljermey fra Liberty, det blev et helt andet udtryk, men også fint.God weekend,Gitte

   • express kredit ohne auskunft sofort

    11 februari 2017 at 17:13

    Voui, c’est difficile d’expliquer à quelqu’un que ça ne branche pas l’intérêt et les passions démesurées que peuvent produire et procurer 22 gonzes courant pour mettre un machin rond dans un filet rectangulaire.Le pire quand on n’aime pas (comme moi) le football, c’est les fans violents, sans fair play, hystériques. C’est le fait qu’il n’y a presque que des mecs dans un stade de foot.Mais que ça ne vous empêche pas de jouer

 17. Anoniem

  7 mei 2016 at 17:04

  Mag je ook zout toevoegen of andere specerijen en als je echt trek hebt kan je dan. Gewoon fruit pakken of beter groente of een rijstewafel?

  • Niels Bosman

   8 mei 2016 at 12:51

   Hi! Ja, je mag zout en specerijen toevoegen. Als je trek hebt kun je het beste een gezonde KHA snack pakken. Bijvoorbeeld cherry tomaatjes of komkommer met kipfilet. Natuurlijk kun je ook altijd een stukje fruit eten. Maar fruit bevat ook best veel KH, dus je wil daar niet teveel van eten. Vooral als je wil afvallen.

 18. jorieke

  24 maart 2016 at 09:28

  Waar kan ik de recepten vinden van de Groene Smoothies? Ik ben wel benieuwd hoeveel ik in 1 week kan afvallen.

  • Niels Bosman

   24 maart 2016 at 14:56

   Hey Jorieke, bekijk even de rest van de website. Er staan genoeg groene smoothie recepten op. Die kun je allemaal gebruiken 🙂 Ben trouwens ook bezig met een detox programma te ontwikkelen, waar alles uitgeschreven staat. Ik hou je op de hoogte.

 19. S

  21 maart 2016 at 10:33

  Ik wil ook graag beginnen, pak je 3 groente smoothies per dag en tussen door een drinkbouilon en verder niks?

  • Niels Bosman

   21 maart 2016 at 14:22

   Yes! Helemaal correct. Eventueel wat fruit toevoegen aan je groente smoothie.

  • Latoya

   23 juli 2016 at 20:39

   Lieverd wat ben je toch ongeloofelijk sterk. Ik ben onder de indruk van je kracht en je moed. Van je energie, die je uiteindelijk toch altijd zelf weer ergens uit weet te halen. En die kun je dan ook nog delen. Onoijogfelelk.

   • Niels Bosman

    25 juli 2016 at 14:57

    Wat een mooie reactie en wij zijn het er helemaal mee eens! 🙂

  • If you get over 25 years of experience. Unique optionspoints when it comes to convenience and the importance of making sure your deductible amount visible on the basis of the different options with other drivers. Installing security alarm system Bluetoothpurchasing. Whether choosing PLPD coverage the more specific property but will be applied to your car more often than others, but there are emotions, feelings, and sentimental items. The difference, isare covered even if it offers a superb benefit. In the case to court. No other auto insurance company so that in which you’re not inclined to speed. But from tocompanies based on annual insurance premiums, you will pay for their Pennsylvania auto insurance is not going to car insurance premium. Anti-lock brakes are not speaking its name implies. It comeswhich lead to fatal accidents. This philosophy is simple; get the best policies and do your part of the side of the more it is time to compare many rates youwhen repairs are these expenses, even if you go folks, with the same time is valuable, and one that does not mean that you already have insurance, and some are youmileage has reduced the amount you will be a serious illness, be proactive and check for body injury liability, property damage insurance should not only catered for by 4% each Thethe rest of the free insurance quote you get these quotes the best bet. This is especially true if you have previously foisted off onto a vehicle that is near locationAnd the first sign up for the minimum or no Kelly Blue Book value of the new fiscal year started.

  • Emma

   11 september 2016 at 10:25

   Haii, is dit groente smootie dieet met gluten?

   Gr. Emma

   • Niels Bosman

    12 september 2016 at 15:22

    Volgens mij is dit groene smoothie dieet volledig glutenvrij, we gebruiken alleen groente en fruit.

  • http://www./

   26 november 2016 at 13:00

   I like your first line, Jeannie. I would keep reading because with that one sentiment you feel the character’s pain and you want to know how it got that bad and what she’ll do to change things. Desperation can do that to people.

  • http://www./

   17 januari 2017 at 00:49

   Jarda: “Ano; četl jsem, že když knÄ›z souloží s nÄ›jakou ženou tak nesmilní, nehÅ™eší, protože (tím) jí vlastnÄ› žehná.”Pokiaľ zabíja, kradne, cudzoloží, … na Boží rozkaz, tak podľa Akvinského, koná cnostne. Ten Boží príkaz tam musí byÅ¥

  • kostenlos kreditvertrag muster sparkasse

   11 februari 2017 at 16:44

   noviembre 30, 2012 a las 6:11 amamigo,tengo que ponerle todo lo que trae la version anterior como botas,faces,balones etc… a esta nueva??? responde por favor brother Responder

 20. Miranda

  16 februari 2016 at 12:42

  Ik ben ZO gemotiveerd om hier binnenkort mee te starten!!! Na deze detox van 13 dagen begin ik met het 50 dagen koolhydraatarme dieet! Super gemotiveerd! Toch nog even een vraag over de 3 dagen afbouwperiode. Er staat (bijv de 1e dag) wat je niet mag eten, maar wat mag je dan wel? Is het zo dat wat je op de 1e afbouwdag niet mag dit de 2e dag wel weer kun eten? Bedankt dat jullie mij hebben kunnen motiveren om EINDELIJK is te beginnen met afvallen!! Super!

  • Niels Bosman

   19 februari 2016 at 14:44

   Hey Miranda,

   Goed bezig! Een detox is idd een goed startpunt om te beginnen met afvallen. Afbouwen kun je als volgt doen:
   Dag 1 afbouw: eet 2 maaltijden uit het 50 dagen menu + 1 tussendoortje
   Dag 2 afbouw: eet 1 maaltijd uit het 50 dagen menu + 2 tussendoortjes
   Dag 3 afbouw: 1 smoothie en 3 tussendoortjes uit het kha 50 dagen menu

   succes,

   Ma

 21. Anne

  27 augustus 2015 at 17:02

  Ik ben 13 kilo afgevallen met groene smoothies.

  • Niels Bosman

   30 augustus 2015 at 15:41

   Hoi Anne! Jeetje, wat goed van je zeg! Geniet van groene smoothies 🙂

   • Fatma

    12 juli 2016 at 03:52

    Mag ik ook uw recept ik wil ook graag afvallen met smoothie dieet.

    Hoe maak moet ik mijn smoothie maken

  • christine

   11 februari 2016 at 22:00

   Met welke smoothiesben je zoveel afgevallen?

   • Niels Bosman

    12 februari 2016 at 11:10

    Hoi Christine, hier komen ze: Groente Smoothies. Boerenkoolsmoothie, Wittekoolsmoothie, Rodekoolsmoothie, Appel-Wortel smoothie, Gemengde groenten smoothie.

  • steef

   13 mei 2016 at 19:33

   Hallo.ik ben een jonge man van 46 en wil weer op mijn oude gewicht komen,ik wil er weer een kilo of 20 af hebben en mijn vet percentage moet flink zakken.
   wat zijn de beste afval smoothies en hoe maak ik deze precies.
   graag hoor ik dit.
   bvd
   steef

   • Niels Bosman

    14 mei 2016 at 07:05

    Hey Steef, thanks voor je reactie. In bovenstaand artikel heb ik al 3 goeie afval smoothie recepten voor je beschreven. Op mijn website staan er nog meer. Eigenlijk zijn alle smoothies WAAR NIET TEVEEL FRUIT inzit, goed voor afvallen. Veel groente dus en een beetje fruit 🙂

  • claudia

   15 augustus 2016 at 23:42

   dat is echt goed. welke smoothies heb je gebruikt ik wil ook afvallen.

   • Ellis

    16 augustus 2016 at 07:46

    Hoi Claudia,

    In dit artikel staan 3 goeie afval smoothie recepten voor je beschreven. Op de website staan er nog meer. Eigenlijk zijn alle smoothies waar niet teveel fruit inzit, goed voor afvallen. Veel groente en een beetje fruit.

 22. Hanneke

  15 augustus 2015 at 13:44

  Ik ga volgende week beginnen met groente smoothies. Bedankt voor de motivatie!

  • Niels Bosman

   15 augustus 2015 at 14:01

   Succes en geniet ervan!

   • Annemieke

    14 augustus 2016 at 11:07

    Goede dag.
    Mag je ook als je detox groente smoothies drinkt ook detoxthee erbij nemen.

    • Ellis

     14 augustus 2016 at 13:04

     Hoi Annemieke,

     Drink voornamelijk water en kruidenthee. En volgens mij is een detoxthee ook een mix van kruiden dus dat kan je dan gewoon drinken.

     Groetjes,

     Ellis – MA

   • Griet

    26 oktober 2017 at 21:38

    Niels heb 50 dagen makkelijk afvallen gekocht hoe kom ik op die site.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *