Typisch zomers toetje? Waterijs van limonade! » Makkelijk Afvallen

Typisch zomers toetje? Waterijs van limonade!

By on 15 juni 2018

limonade

Limonade-ijs: simpel en gezond

Toetjes en ijs worden vaker gezien als een ongezonde suikerbom, maar dit waterijsje van limonade is het tegenovergestelde! De perensap bevat zeker wel wat suikers, maar als je een biologische variant in huis haalt doe je een stuk verstandiger aan. Ook is de hoeveelheid in combinatie met een paar stukjes aardbei zo onschuldig, dat je nergens over hoeft te piekeren!

Weinig voorbereiding en snel klaar

Wie vaker ijs heeft gemaakt weet dat het een aantal uur kost voordat de substantie van het waterijs hard is. Maak ze daarom een dag van tevoren en laat de hele nacht bevriezen in de vriezer. Ook kun je er gelijk meer maken met verschillende smaken om zo veel mogelijke varianten uit te proberen. Go water ice!

Wat je niet moet vergeten om in huis te halen zijn ijsvormpjes en stokjes. Mocht je zonder zitten, kun je kleine yoghurtbakjes en normale theelepels gebruiken. Iets minder sierlijk, maar zeker niet minder lekker!

Meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

waterijs

Typisch zomers toetje? Waterijs van limonade!

Waterijs van limonade in de zomer kan bijna geen slecht idee zijn. Als je ze in de winkel koopt zitten ze vaak tjokvol met suikers. Maar deze zelfgemaakte waterijsjes zijn gezond én lekker! Ben jij ook al zo gek op ijs? 

Maaltijd Dessert
Keuken Hollandse keuken
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 4 hours
Totale tijd 4 hours 10 minutes
Porties 2 ijsjes
Calorieën 27 kcal

Ingrediënten

  • 2 vormpjes om de ijsjes mee te maken
  • 2 stokjes om het ijsje mee vast te houden
  • 25 gram aardbei
  • 100 ml perensap diksap

Instructies

  1. Schenk water bij de diksap totdat je de juiste verhouding hebt.

  2. Doe een paar plakjes aardbeien in het vormpje. Schenk de diksap erbij tot aan de rand. Voeg nog een plakje aardbei toe.

  3. Zet het vormpje in de houder en zet het stokje er in. Ga zo door totdat alle vormpjes gebruikt zijn of maak ook andere smaken waterijsjes!

Nutrition Facts
Typisch zomers toetje? Waterijs van limonade!
Amount Per Serving
Calories 27
% Daily Value*
Sodium 4mg 0%
Potassium 84mg 2%
Total Carbohydrates 6g 2%
Sugars 4g
Vitamin C 29.4%
Calcium 0.6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Facebook Reacties

About Meike Wessels

Meike is een gedreven tekstschrijfster die het liefst de hele dag nieuwe recepten ontdekt. Ook blogt ze wekelijks over de laatste trends en weetjes om alles te weten komen over de koolhydraatarme lifestyle. Haar lievelingsdag? Cheatday!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *