Snelle recepten: toast met avocado-limoen spread » Makkelijk Afvallen

Snelle recepten: toast met avocado-limoen spread

By on 9 oktober 2018

snelle recepten toast met avocado limoen spread (1)

In de categorie snelle recepten vandaag een toast met avocado-limoen spread! Lekker als lunch, maar ook zeker geschikt als verzadigend ontbijt.

Snelle gezonde recepten

Soms heb je gewoon haast. Je hebt dan geen tijd of geen zin om na te denken over eten. Dat je wel iets moet eten is een feit, en het liefst moet dat ook gezond zijn. Je bent namelijk de laatste tijd juist hartstikke goed bezig en voelt je daar prettig bij.

Gelukkig is een snelle hap zo gemaakt! Toast een koolhyraatarm boterhammetje, flans ondertussen een gezonde spread in elkaar, et voila: jouw gezonde makkelijke maaltijd is al klaar om opgegeten te worden!

Verzadigend ontbijt of lunch

Met deze toast weet je zeker dat je goed zit. Hij bevat weinig koolhydraten maar door de avocado juist veel goede vetten die voor lange tijd een verzadigd gevoel geven!

Je ontbijtje of lunch is dus zo klaar en hap-slik-weg (probeer er wel een momentje van te genieten!), maar je lichaam heeft er lang plezier van.

Wil jij afvallen maar heb je geen tijd om na te denken over wat je dagelijks kunt eten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma hebben we alles al voor je uitgezocht. Je krijgt complete weekmenu’s voor 50-dagen en daarbij zelfs de boodschappenlijstjes aangeleverd! Afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Toast met avocado spread

Deze toast met gezonde, frisse spread van avocado en limoen is makkelijk te bereiden, snel klaar en ook nog eens super gezond! Vergeet niet er ook van te genieten.

Maaltijd Lunch, Ontbijt
Voorbereiding 10 minutes
Porties 1 persoon
Calorieën 173 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

 • 1 koolhydraatarme boterham
 • 0.5 avocado
 • 0.25 limoen
 • 1 tl lijnzaad
 • 1 el gemixte sla naar wens

Instructies

 1. Toast de kha boterham in de broodrooster.

 2. Halveer en ontpit ondertussen de avocado, schep het vruchtvlees van één van de helften in een kom en pers hierboven het sap van een kwartje limoen uit.

 3. Pureer met een vork tot spread.

 4. Als je boterham is getoast kun je hem beleggen met de spread.

 5. Top af met lijnzaad en gemixte sla.

 6. Vergeet niet te genieten!

Nutrition Facts
Toast met avocado spread
Amount Per Serving
Calories 173 Calories from Fat 135
% Daily Value*
Total Fat 15g 23%
Potassium 4mg 0%
Total Carbohydrates 11g 4%
Protein 2g 4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Facebook Reacties

About Veerle de Boer

Schrijven en voeding zijn Veerle's grootste passies. Als zelf benoemd koolhydraatarm-expert, zoekt ze voor jou de lekkerste recepten en deelt informatie waar jij iets mee kunt. Eat healthy, feel good!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *