Frisse power smoothie met kiwi, venkel en sla » Makkelijk Afvallen

Frisse power smoothie met kiwi, venkel en sla

By on 13 september 2018
Leestijd: 3 minuten

frisse power smoothie met kiwi, venkel en sla (2)

Kiwi in combi met venkel en sla? Het klinkt misschien wat ongewoon, maar wie niet waagt, die niet wint! Wij probeerden het, en de combi is om te smullen.

Zijn kiwi en venkel gezond?

Deze smoothie is niet alleen lekker. De toegevoegde ingrediƫnten zijn namelijk ook nog eens super gezond.

Kiwi

Laten we beginnen bij het bekende: de kiwi. Dit fruit heeft een super hoog gehalte aan vitamine c, zelfs meer dan een sinaasappel! Dit heeft een positief effect op de gezondheid van het immuunsysteem.

De kiwi staat vooral bekend om zijn goede uitwerking op de luchtwegen en is dan ook goed voor mensen met astma, of tegen een piepende ademhaling of hoest. Hij helpt bovendien oor-, neus en keelinfecties te voorkomen.

Venkel

Er bestaat discussie of venkel een groente of kruid is, en dit komt vooral door zijn opvallende geneeskrachtige werking. Venkel heeft krachtige antibacteriƫle en antischimmel eigenschappen die vooral een positief effect hebben op de maagstreek.

Zo is deze supergroente in staat gasvorming in de maag en darmen terug te dringen. Het helpt tegen een opgeblazen gevoel en kan obstipatie, diarree en prikkelbare darmen voorkomen.

Maā€™s TIP: Wil jij snel en verantwoord afvallen door smoothies te drinken? Lees hier mijn ervaring met een groen-smoothie dieet.

Hoe smaakt venkel?

Rauwe venkel is fris en heeft een lichte, anijsachtige smaak. Je kunt er thee van trekken (die smaakt een beetje naar de bekendere steranijs of sterrenmunt thee), soep van maken of hem verwerken in salades of een wok.

Venkelzaad wordt vaak geroosterd en als smaakmaker gebruikt. Het loof kun je mixen door een salade. Zo kun je deze groente van top tot teen verwerken in je maaltijden!

Koolhydraatarm eten is niet alleen goed het afvallen: het helpt jou op weg naar een gezonder leven! Voel je fitter en verklein de kans op ernstige ziekten. Met mijn Koolhydraatarm 50-dagen programma hoef je niet na te denken over maaltijden of boodschappen en ben je zo op weg.

frisse power smoothie met kiwi, venkel en sla (2)
Afdrukken

Frisse power smoothie met kiwi, venkel en sla

Deze smoothie is niet alleen erg lekker, de ingrediƫnten zijn ook nog eens super gezond!
Gang Smoothie, Tussendoortje
Trefwoord kiwi
Voorbereidingstijd 5 minuten
Porties 1 persoon
calorieƫn 240kcal
Auteur Veerle de Boer

Ingrediƫnten

  • 1 kiwi
  • 0.5 venkel rauw
  • 0.5 avocado ontschild en ontpit
  • 50 gram sla
  • 100 ml water

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten in de blender en mix tot een smoothie.
    TIP: Als je een zoetje lekker vindt kun je een lepeltje honing aan de smoothie toevoegen

Nutrition

Calories: 240kcal | Carbohydrates: 20g | Vitamin A: 7.7% | Vitamin C: 153.6% | Calcium: 12% | Iron: 10.7%

Facebook Reacties

About Veerle de Boer

Schrijven en voeding zijn Veerle's grootste passies. Als zelf benoemd koolhydraatarm-expert, zoekt ze voor jou de lekkerste recepten en deelt informatie waar jij iets mee kunt. Eat healthy, feel good!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *