Cookie beleid » Makkelijk Afvallen

Cookie beleid

Cookie beleid

Deze cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 21 mei 2019 en is van toepassing op inwoners van de Europese Economische Ruimte.

1 Introductie

Onze website, https://makkelijkafvallen.eu (hierna: “de website”) maakt gebruik van cookies en andere gerelateerde technologieën (gemakshalve worden alle technologieën “cookies” genoemd). Cookies worden ook geplaatst door derden die we hebben ingeschakeld. In het onderstaande document informeren we u over het gebruik van cookies op onze website.

2 Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer of ander apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden.

3 Wat zijn scripts?

Een script is een stukje programmacode dat wordt gebruikt om onze website goed te laten functioneren en interactief te maken. Deze code wordt uitgevoerd op onze server, of op uw apparatuur.

4 Wat is een webbeacon?

Een webbeacon (ook pixeltag) is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op een website dat gebruikt wordt om verkeer op een website in kaart te brengen. Om dit te doen worden er met behulp van webbeacons verschillende gegevens van u opgeslagen.

5 Toestemming

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een pop-up met uitleg over cookies. Zodra u klikt op ‘ok’ geeft u ons toestemming om alle cookies en plugins te gebruiken zoals omschreven in de pop-up en deze cookieverklaring. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, u moet er dan wel rekening mee houden dat onze website dan mogelijk niet meer optimaal werkt.

6 Derden

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Wij kunnen alleen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Partijen zoals Google zijn aan te merken als zelfstandige verwerkingsverantwoordelijken in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze bedrijven te lezen.

7 Cookies

7.1 Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat u onze website makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier hoeft u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw dezelfde informatie in te voeren bij een bezoek aan onze website en is het onder andere mogelijk dat de artikelen in uw winkelmandje bewaard blijven tot dat u heeft afgerekend. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat u hier toestemming voor geeft.

7.2 Analytische cookies

Analytische cookies gebruiken wij om onze website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van onze bezoekers. Wij krijgen door middel van analytische cookies inzicht in het gebruik van onze website. Voor het plaatsen van analytische cookies vragen wij uw toestemming.

Omdat statistieken anoniem worden bijgehouden, wordt er geen toestemming gevraagd voor het plaatsen van analytische cookies.

7.3 Marketing cookies

Op deze website gebruiken wij advertentiecookies, zodat het online advertentieaanbod voor u kan worden gepersonaliseerd, en wij (en derde partijen) inzicht kunnen verkrijgen in campagneprestaties. Dit gebeurt op basis van een profiel dat wij opstellen op basis van uw klik- en surfgedrag binnen en buiten https://makkelijkafvallen.eu. Middels de cookies wordt aan u als websitebezoeker een unieke cookie-ID gekoppeld, zodat u onder andere niet meerdere keren dezelfde advertentie te zien te krijgt.

Aangezien deze cookies worden aangemerkt als tracking cookies, vragen wij voor het plaatsen hiervan dan ook uw toestemming.

7.4 Social media knoppen

Op onze website zijn buttons opgenomen van Facebook, Twitter, en Google Plus om webpagina’s te kunnen promoten (o.a. “liken”, “pinnen”) of delen (o.a. “tweeten”) op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, en Google Plus. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter, en Google Plus zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. De social media buttons kunnen ook bepaalde gegevens opslaan en verwerken, zodat er aan u gepersonaliseerde advertenties getoond kunnen worden. Leest u de privacyverklaring van deze partijen door (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die zij verzamelen, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Facebook, Twitter, en Google Plus zijn gevestigd in de Verenigde Staten.

8 Geplaatste cookies

Google Analytics
Doel: Performance
Retentieperiode: From session up to  two years
Beschrijving: We use Google Analytics, a web analytics service provided by Google. Google Analytics uses cookies that allows us to analyze the use of our website and to compile reports on website activity and internet usage.
Gebruikte namenDelen
_ga, _gid, _gat, _gaexp, _utm, __utmc, UTMD_, __utmv, __utmzPrivacyverklaring
JetPack
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving:
Gebruikte namenDelen
tk_tc, tk_qs, tk_aiPrivacyverklaring
MouseFlow
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving: Deze cookie checkt of de gebruiker nieuw of terugkerend is.
Gebruikte namenDelen
partial_mfPrivacyverklaring
WordPress
Doel: WordPress log in cookie
Retentieperiode: 30 dagen
Beschrijving: Cookie om je ingelogd te houden.
Gebruikte namenDelen
_wordpress_Privacyverklaring
Facebook
Doel: Gepersonaliseerde advertenties
Retentieperiode: 1 jaar
Beschrijving: Facebook gebruikt cookies om gebruikers te kunnen voorzien van gepersonaliseerde advertenties
Gebruikte namenDelen
fbm_, actppresence, sb, csm, c_user, frstxs, datrPrivacyverklaring
Twitter
Doel: Gepersonaliseerde data tonen aan gebruikers
Retentieperiode: 1 jaar
Beschrijving: Twitter volgt gebruikers om ze kunnen voorzien van gepersonaliseerde advertenties
Gebruikte namenDelen
metrics_tokenPrivacyverklaring
Google Plus
Doel: De Google Plus-cookie volgt het surfgedrag van bezoekers voor advertentiedoeleinden en tijdlijnoptimalisatie. Het biedt ook de mogelijkheid om informatie te delen.
Retentieperiode: 1 jaar
Beschrijving: Google Plus is een sociale netwerk website die draait op Google technologie. Meer dan 500 miljoen gebruikers zijn geregistreerd voor dit kanaal, waardoor het de tweede grootste sociale netwerk website is. Geregistreerde gebruikers kunnen informatie zoals links, afbeeldingen en video’s delen met vrienden.
Gebruikte namenDelen
OGPC, SID, HSID, SSID, APISID, SAPISID, CONSENT, SNID, NIDPrivacyverklaring
Google Fonts
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving:
Gebruikte namenDelen
tcb_google_fontsPrivacyverklaring
Complianz
Doel: Onthoud de cookie waarschuwing keuze
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Complianz bewaart gebruikersvoorkeuren voor de Cookie Melding
Gebruikte namenDelen
cmplz_all, cmplz_event_xxx, cmplz_stats, cmplz_id, complianz_config, complianz_consent_status, complianz_policy_idPrivacyverklaring
Active Campaign
Doel: Dit is een cookie waarmee abonneren op bepaalde diensten met terugkerende betalingen wordt mogelijk gemaakt.
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: ActiveCampaign slaat de verzamelde gegevens op haar servers op die worden gebruikt om onze communicatie te personaliseren, de interactie te verbeteren, statistieken over het gebruik van de website te verstrekken en onze producten, diensten en aanbiedingen te verbeteren.
Gebruikte namenDelen
ac_enable_trackingPrivacyverklaring
OptInMonster
Doel: Deze cookie bepaalt of een bezoeker een terugkerende bezoeker of een nieuwe bezoeker is.
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Deze cookie bepaalt of een bezoeker een terugkerende bezoeker of een nieuwe bezoeker is.
Gebruikte namenDelen
_omappvp, _omappvsPrivacyverklaring
WordPress.com
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving: Verzamelen van statistieken omtrent gebruikers activiteit om gebruikerservaring te verbeteren.
Gebruikte namenDelen
tk_lr, tk_or, tk_r3dPrivacyverklaring
Algolia
Doel: Deze cookie wordt gebruikt voor de Algolia zoekfunctie op de website.
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Deze cookie wordt gebruikt voor de Algolia zoekfunctie op de website.
Gebruikte namenDelen
algoliasearch-client-jsPrivacyverklaring
WP_API Schema
Doel: Deze cookie maakt het mogelijk om Schema JSON-LD / SEO markup aan te bieden voor artikelen, evenementen, lokale bedrijven, producten, recepten, reviews en nog veel meer.
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Deze cookie maakt het mogelijk om Schema JSON-LD / SEO markup aan te bieden voor artikelen, evenementen, lokale bedrijven, producten, recepten, reviews en nog veel meer.
Gebruikte namenDelen
wp-api-schema-model, wp-api-schema-model_xxxxxxPrivacyverklaring

9 Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.
  • Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Neem contact met ons op als u deze rechten wilt uitoefenen. Raadpleeg de contactgegevens onderaan deze cookieverklaring. Als u een klacht heeft over hoe wij omgaan met uw gegevens, dan horen wij graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit (de Autoriteit Persoonsgegevens).

10 In- en uitschakelen en verwijdering van cookies

Via uw internetbrowser kunt u cookies automatisch of handmatig verwijderen. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Een andere mogelijkheid is dat u uw internetbrowser zodanig instelt dat u een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vinden in de instructies van de Help-functie van uw browser. Of u kunt uw voorkeuren op de volgende pagina aangeven: www.youronlinechoices.eu.

Let op: onze website werkt mogelijk niet optimaal als alle cookies zijn uitgeschakeld. Als u wel de cookies in uw browser verwijdert, worden ze na uw toestemming opnieuw geplaatst bij een nieuw bezoek aan onze websites.

11 Contact details

Voor vragen en/of opmerkingen over ons cookiebeleid en deze verklaring kunt u contact met ons opnemen via:

Niels Bosman Sales
Hygiëaplein 37 3
1076RR Amsterdam
Nederland
Website: https://makkelijkafvallen.eu
Email: info@makkelijkafvallen.eu